Відстріл диких тварин на Кіровоградщині наразі заборонений через незатверджені ліміти на полювання

12.09.2023 11:33

Відстріл диких тварин на Кіровоградщині наразі заборонений, оскільки ліміти на полювання не затверджені Міндовіклля. Про це повідомив заступник начальника ОВА Павло Конопко під час брифінгу сьогодні, 12 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

За його словами, ліміти знаходяться на процедурі погодження у Міндовкілля ще з березня.

«Необхідно мати затверджені ліміти на полювання. Кіровоградщина не має передбачених лімітів, які б повернулися з погодження Міндовкілля та затверджених міністерством агропромислового розвитку, тож полювання у нас неможливе. Навіть ветеринарно-санітарне полювання для проведення експертизи та профілактики теж. Що стосується сказу. Дикі та свійські тварини мають перебіг хвороби після ураження до 10 діб і далі помирають. Перебіг хвороби у людини починається від трьох тижнів до 3 місяців. Людина без введення вакцини проти сказу в 99 відсотках помирає. Немає лікування від сказу. Це питання дуже серйозне», - зазначив Павло Конопко.

Також посадовець додав, що цьогорічні бюджети місцевого самоврядування та обласний бюджет були прийняті без статті щодо закупівлі вакцин проти сказу.  Наказами ветеринарної служби ці ін’єкції є рекомендованого характеру. Але через значний сплеск сказу органи місцевого самоврядування зобов’язали закупити такі вакцини.

Переглядiв: 440