Відверту красу на картинах презентували в галереї "Єлисаветград" (ФОТО)

09.11.2018 15:46
image

В обласному центрі в галереї «Єлисаветград»  відбулося відкриття виставки «Ню:від класики до авангарду» сьогодні, 9 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

За словами власника галереї Миколи Цуканова, виставка представлена 59 роботами 36 художників з Кіровограда, Києва, Одеси, Чернівців, Харкова, Закарпаття та інших областей України. Презентацію відвертої виставки також доповнило не менш відверте дефіле учениць модельної агенції "Стиль Моделс" які демонстрували спокусливий одяг для сну та дому.

image
image
image
image
«Схожа виставка у нас пройшла в 2012 році, але вона була класичною. Цього року ми вирішили вийти за рамки і зробити збірну виставку художників України, долучивши роботи не лише класичного жанру, але й авангардні. Думаю, це сподобається нашим глядачам, адже образ жінки відображений на кожній роботі по-різному, це дозволяє нам глибше дивитися на образ жінки, який асоціюється на картинах з образами мистецтва, творчості. Художники, певно, довго мислять перед тим, як відображати образ жінки на своїх полотнах. Кожна жінка прекрасна по-своєму і це можна побачити в роботах художників, які представлені тут, в галереї», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Микола Цуканов.
image
image

Мистецтвознавець та журналіст Броніслав Куманський зазначає, що такі виставки мають відбуватися частіше для того, щоб відвернути увагу людей від вульгарних образів жінки, які дедалі частіше з’являються в рекламі та в журналах. 

«Виставка цікава, тим більше що «ню» - дуже тонкий вид мистецтва, потребує великої поваги до жінки. Тут багато гарних робіт. Такі виставки треба робити частіше, демонструвати людям роботи, щоб відійти від вульгарності, яку можна бачити у глянцевих журналах, адже жінка – це святе, про це говориться тисячі років. Якщо ми будемо ставитися до жінки не як до чогось високого, то ми дуже швидко станемо, вибачте, худобою. Жінка – це поезія, музика, вона тримає рівень культури у суспільстві», - каже Броніслав Куманський. 

За інформацією, виставку можна буде переглянути до 15 грудня.  Адреса галереї: вулиця Пашутінська, 36.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2663