Відзавтра кропивничан повинні обслуговувати виключно українською

15.01.2021 11:31
image

У магазинах, кафе, ресторанах, ТРЦ, кінотеатрах, закладах культури, перукарнях, АЗС, фінансових установах, пошті та інших закладах українців і кропивничан безпосередньо повинні обслуговувати виключно українською мовою відзавтра, 16 січня. Так, набирає чинності ст. 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», інформує медіапортал DOZOR.

Відтак, відповідно до Закону, підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи-підприємці та інші суб’єкти господарювання, що здійснюють обслуговування споживачів та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською мовою.

На прохання клієнтів інформація у сфері обслуговування може бути продубльована будь-якою іншою мовою. Крім цього, дія документа взагалі не поширюється на сферу приватного спілкування та релігійних обрядів.

Варто зауважити, у разі порушення ваших прав на отримання інформації українською мовою, звертайтеся до управління захисту споживачів, заповнивши форму скарги за цим посиланням та надіславши її на електронну адресу: gudpss@kr.consumer.gov.ua ; м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84. Для цього потрібно зафіксувати факт відмови (за допомогою аудіо-, відео, письмового підтвердження свідків тощо), а також обов’язково вказати дані суб’єкта господарювання (назву, адресу), дату порушення, ім’я працівника.

Нагадаємо, кропивничани розповіли, що думають про обслуговування українською мовою.

Переглядiв: 2509