Вихованці «Конвалії» повернулися до занять бальними танцями у Кропивницькому (ФОТО)

13.05.2022 11:25
image

В обласному центрі відбувся День відкритих дверей для молодшої групи вихованців народного ансамблю бального танцю «Конвалія» вчора, 13 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, з початку війни танцівники малу перерву у заняттях. Тепер вони повернулися до тренувань і колектив поповнився новими дітьми – переселенцями з інших областей України. Захід відбувся за підтримки ЦДПУ ім. В. Винниченка та ректора вишу Євгена Соболя, а також організації "Спорт для всіх", який очолює Дмитро Янчук. 

«Ми провели День відкритих дверей для вихованців народного ансамблю бального танцю «Конвалія» молодшої групи віком 3-5 років. Ми влаштували показовий виступ танцівників. Крім дітей – вихованців «Конвалії» тут  є і діти переселенців з Херсона, Харкова, Києва, Краматорська, Луганської області. Діти тренуються тут протягом 1,5 місяці. Наші діти теж почали тренування. Звичайно, перерва у заняттях дуже негативно впливає на дітей, навики забуваються. Зараз діти вже вивчили два види танцю – ча-ча-ча та повільний вальс. Хочу зауважити, що діти переселенців займаються абсолютно безкоштовно», - розповів  керівник народного ансамблю бального танцю «Конвалія» Ігор Спінул. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Після тренування діти отримали подарунки та виконували українські вірші.

«Ми подарували дітям те, що вони полюбляють – м’які іграшки. З початку війни ми допомагаємо дітям, зокрема, новонародженим діткам. Їм приємна увага. Вперше ми допомагали мамі з місячною дитиною, привозили дитяче харчування. Тоді ми бачили на очах вдячність та сльози. Люди з інших областей, наші жителі не завжди очікують того, що їм хтось допомагатиме. Ми маємо допомагати усім, хто цього потребує, адже зараз в країні дуже складні часи», - зазначила представниця Кіровоградського обласного осередок ВГО «Народна академія творчості інвалідів» Ельміра Небесна.
image
«Ми з Харкова, моя донька займалася танцями  в рідному місті з вересня минулого року, брала участь у змаганнях. Наразі все змінилося. Але я здивована, що у Кропивницькому дуже ввічливі та доброзичливі люди, які завжди готові прийти на допомогу. Зараз вона займається танцями у вашому місті і їй подобається»,  - говорить мама маленької танцівниці.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

 

Переглядiв: 6432