Винуватець смертельної ДТП у Кропивницькому сидітиме під вартою з можливістю внесення застави

02.10.2023 11:10

Ленінський районний суд обрав запобіжний захід водію автомобіля Mercedes Benz, який збив на смерть жінку 28 вересня на вулиці Бобринецький шлях вчора, 1 жовтня. Про це повідомляє прес-служба суду , інформує медіапортал DOZOR.

За версією слідства, підозрюваний близько 19:30 рухався в умовах обмеженої видимості (темна пора доби) по вул. Бобринецький Шлях зі сторони вул. Садова в напрямку вул. Нижня П’ятихатська у м. Кропивницький, проявив власну необережність та недбалість до забезпечення елементарних вимог безпеки дорожнього руху, чим грубо порушив вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР, позбавивши себе можливості вірно оцінювати дорожню обстановку та безпечно керувати транспортним засобом, щоб мати можливість постійно контролювати напрямок свого руху.

Під час подальшого руху по вулиці, яка освітлювалась вуличним освітленням, підозрюваний Р. при достатній видимості нерегульованого пішохідного переходу, позначеного дорожньою розміткою 1.14.1 ПДР («зебра») та дорожніми знаками п. 5.38.1 та 5.38.2 ПДР, маючи об’єктивну можливість виявити перешкоду для руху, яка виражалася у наявності пішохода, який перетинав проїзну частину дороги у межах дорожньої розмітки 1.14.1 ПДР («зебра»), не зменшуючи швидкості керованого ним автомобіля, продовжив рух прямо у вказаному напрямку, в результаті чого допустив наїзд на пішохода, в результаті якого пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного Р. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

.

Переглядiв: 1019