Виробляли наркотики у промислових масштабах: правоохоронці викрили злочинну групу на Кіровоградщині

26.02.2024 13:28

На Кіровоградщині правоохоронці викрили злочинну групу, у якої вилучили близько 25 кг наркотиків на 5 млн гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що «лабораторію» з виготовлення синтетичної психотропної речовини – солі PVP, наркоділки облаштували в обласному центрі. Небезпечний психотроп збували по всій території України. «Товар» пакували у пакети з-під кави та відправляли замовникам поштовим зв’язком. Останніх знаходили на закритих телеграм чатах з продажу наркотичних засобів. Кошти, отримані від реалізації наркотиків фігуранти використовували на власні потреби, а також на закупівлю прекурсорів та утримання «лабораторії».

В межах слідства провели низку обшуків за результатами яких вилучили близько 25 кг психотропної речовини PVP, ємності з різними хімічними речовинами, каністри з-під прекурсорів, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.

Трьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру та обрано запобіжні заходи тримання під вартою без права на заставу. Прокурори уже звернулися до суду з клопотанням щодо накладення арешту на вилучене, а також майно підозрюваних.

Переглядiв: 482