Віртуальна реальність та реальні марсоходи: у Кіровограді пройде фестиваль IT-технологій

19.05.2017 09:12
image

В обласному центрі пройде масштабний фестиваль IT-технологій «Веснасофт» завтра, 20 травня. Про це повідомляє DOZOR.

Особливість «Веснасофту» і головна відмінність цього фестивалю від більшості IT-шних тусовок в його видовищності та доступності. На «Веснасофтах» цікаво навіть тим, хто використовує комп'ютер виключно для спілкування в соцмережах.

За словами організаторів фестивалю, одне з головних його завдань - показати можливості IT-технологій. Взагалі організатори фестивалю - школа програмування «Ш ++» та команда програмістів «Креативний простір KOWO» багато роблять саме для популяризації IT і розвитку програмування в нашому місті. Тут безкоштовно навчають дорослих і дітей та щорічно проводять такі ось фестивалі з хакатонами, майстер-класами та презентаціями проектів.

Хакатон цього року буде не зовсім традиційним. Команди програмістів управлятимуть роботами-марсоходами, які будуть рухатися по поверхні «Марсу». Для цього в окремому приміщенні облаштували «Марс» – насипали піску і т.п. За марсоходами можна буде спостерігати на великому екрані.

Одночасно буде змога взяти участь в багаточисельних квестах і майстер-класах, подивитися, як працює 3D-сканер і 3D-принтер, побувати у віртуальній подорожі по країні, познайомитися з новими технологіями. Все це - безкоштовно. Навіть більше: організатори приготували спеціальний приз не тільки для учасників, але й для відвідувачів фестивалю. Той, хто зможе пройти усі квести, отримає у подарунок квадракоптер.

«Веснасофт» проходитиме у приміщенні колишнього «Смарт Хаусу» (пров. Васильківський, 10) з 9.00 до 19.00. Організатори кажуть, що глядачам буде цікавіше у другій половині дня. Проте партнери фестивалю приготували стільки різних квестів, презентацій і майстер-класів, що вистачить і на цілий день.

image

Фото vesnasoft.org

Переглядiв: 999