Віряни відзначили урочистостями день заснування фортеці святої Єлисавети (ФОТО)

03.07.2017 14:11
image

Віряни обласного центру відзначили день заснування фортеці святої Єлисавети як день заснування міста урочистим богослужінням та хресною ходою навколо Кіровограда. Про це сайту DOZOR повідомили у Благовіщенському храмі.

"Вже майже два десятиліття православні священики і віруючі обласного центру відзначають 1 липня, фактичний День народження нашого міста, урочистими богослужіннями та хресною ходою на автобусах. Саме 1 липня за новомим стилем (18 червня за ст.ст.) 1754 року, в день святкування ікони Пресвятої Богородиці «Боголюбська», після урочистого молебню майстри та робітники 8 козацьких полків (5400 козаків) розпочали будівництво фортеці на честь святої праведної Єлисавети - матері Іоанна Хрестителя, яка з плином часу виросла у місто Єлисаветград. Святкуючи цю дату в наш час, незалежно від віку і роду занять, наші серця об’єднує любов до Господа і Його святих, особливо до Божої Матері і Її родички і покровительки нашого міста - праведної Єлисавети", - зазначив настоятель Благовіщенського храму Євгеній Назаренко.

За інформацією, під час хресної ходи з духовними святинями нашого краю біля поклінних хрестів на основних в’їздах в місто звершувалися короткі молебні за мир та злагоду на нашій землі, за благополуччя жителів та добрий врожай.

Потім православні віряни помолились на молебні у самій фортеці на місці першого Свято-Троїцького храму. Останньою зупинкою молільників став Сквер святої Єлисавети біля Лікарні Святого Луки.

image
image
image
image
image

Фото надані Благовіщенським храмом

Переглядiв: 828