Вісім медзакладів Кіровоградщини отримали тести для діагностики ВІЛ та гепатиту С

18.09.2020 12:35

Вісім медзакладів Кіровоградщини отримали понад 2 тисячі швидких тестів для діагностики ВІЛ-інфекції та гепатиту С. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в благодійній організації «100 відсотків життя. Кропивницький».

За інформацією, за період з 1 жовтня 2019 до 15 вересня 2020 року організація передала 2 415 тестів на ВІЛ – інфекцію та 225 тестів для діагностики гепатиту С.

«Благодійну допомогу отримали – Центральна міська лікарня міської ради м. Кропивницького, Кропивницька, Компаніївська, Вільшанська, Добровеличківська, Новоархангельська, Світловодська районні лікарні, ФОП Сергєєв. Це стало можливим в рамках проєкту HealthLink «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), який націлений на зупинення епідемії ВІЛ», - розповіла координатор проекту HealthLink на Кіровоградщині Катерина Тимошенко.

Наразі переданими тестами на ВІЛ протестували 2 015 осіб, з яких ВІЛ-позитивний статус виявили у 60. Так, 52 особи перебувають на диспансерному обліку, 51 особа приймає лікування – АРВ-терапію. На вірусний гепатит С протестували 94 особи, з яких гепатит виявили у 5-х.

Переглядiв: 589