Високе мистецтво: як Кропивницький зустрів приму-балерину Національної опери України (ФОТО)

25.11.2020 13:00
image

На сцені обласної філармонії відбувся показ двох одноактних вистав за участю прими-балерини Національної опери України Катерини Кухар ввечері 24 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, Катерина Кухар прибула з артистами Олександром Стояновим та Артуром Гаспаром. Артисти показали глядачам вистави «Кармен-сюїта» та «Шахерезада».  Концерт відбувся із дотриманням усіх карантинних вимог – глядачам перед виставою вимірювали температуру, а зал був наповнений на 50% - згідно з нормами, прийнятими Кабміном.

Глядачі, які відвідали спектаклі, залишилися у захваті від побаченого.

«Я пішов на цю виставу, оскільки намагаюся не пропускати все, що стосується хореографії, тим паче, професійний балет у Кропивницькому – рідкість. Щодо самого концерту можу сказати, що був дуже приємно вражений. Очікував, що приїде Катерина Кухар і пара артистів балету і буде скромний виступ. А виявилося, що прибула дуже гарна трупа, дуже якісно все підготовлено. Мені дуже сподобався  професійний звук, хоч це була і фонограма. А з приводу самої підготовки вистави можу сказати, що сюди вкладена дуже важка праця. Такої чистоти, чітких поз, легкості я бачив в оперних театрах великих міст, але в нашому місті – ні. Я у захваті!» - поділився з медіапорталом DOZOR  художній керівник ансамблю «Світанок» Максим Печененко.
image
image
image
image
image
image

Директор модельної агенції «Mix Models» Олена Рудковська, яка теж стала глядачем вистав, констатувала: цей балет вона не лише запам’ятає надовго, але й буде пригадувати його своїм вихованцям на уроках історії хореографії.

«Це було шикарно. Так вийшло, що квиток на спектаклі я отримала у подарунок. Оскільки я у двох колективах викладаю історію хореографії, то ми проходимо «Кармен-сюїту», тож побачене нас вразило. Виставу «Шахерезада» ми дивилися у виконанні Майї Плесецької. Спостерігала за Катериною Кухар – дуже чудовий виступ.  Отримала позитивні емоції. Те, як Катерина володіє своїм тілом – це шедевр. Дивитися на неї – розуміти, що означає професіоналізм», - зазначила Рудковська.
image
image
image
image
image
image
image

Заступник директора департаменту культури і туризму Кіровоградської ОДА Людмила Тищенко також залишилася задоволеною від побаченого.

«До нашого міста давно не приїжджали артисти саме професійного балету, ще й такого рівня. Я просто люблю балет, тому сиділа, дивилася і залишилася у захваті від роботи артистів, від того, як вони викладалися на сцені. Більше за все мені сподобався спектакль «Шахерезада». «Кармен» - досить специфічна вистава. Перед тим, як піти на якийсь захід, я перечитую про виставу чи концерт. Про історії «Кармен» та «Шахерезади» знають, мабуть, усі. Мені було цікаво, як працює Катерина Кухар, як вона віддається роботі. Побачене мене захопило», - розповіла Людмила Тищенко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

 

Переглядiв: 5863