Виставка, яка вразила 16 тисяч глядачів, завітала до Кіровограда (ФОТО)

08.12.2018 18:12
image

В обласному центрі в філармонії відбувся благодійний захід, під час якого офіцери та курсанти Національної академії СБУ презентували виставку картин «Невидима варта» та виставу-реквієм «Війна без строку…» сьогодні, 8 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на виставці, присвяченій загиблим співробітникам СБУ, представили 20 портретних і 7 сюжетних репродукцій картин. Оригінали знаходяться у родичів загиблих бійців. Під час презентації виставки художниця Леся Шиденко розповідала про створення кожного портрету. Працюючи над кожним образом, вона спілкувалася із родинами цієї людини.

«Мені погодилася допомогти моя донька, яка також художник. Вона створювала графічні портрети бійців, від родин яких не було жодної інформації. Коли я почала працювати над портретами, то переймалася, що людей може не вразити це і приємно здивована від результату. У нас за плечима більше 16 тисяч глядачів і 80 % глядачів не залишалися байдужими. Ми змінювали думку дружин наших бійців та вони більше почали цінувати своїх коханих», - розповіла Леся Шиденко.
image
image
image
image
image
image
image

Кіровоград став 23 містом, до якого завітали з виставкою та реквієм-виставою. Метою такого заходу є звернути увагу громадян України на те, що відбувається на сході, розповісти про життєвий шлях героїв та втрати держави.

У холі філармонії також стояли бокси для збору коштів на лікування військових, які потім передали Кіровоградському обласному госпіталю для ветеранів війни.

У виставі-реквіємі «Війна без строку…» йдеться про відважного бійця ЦСО «А» Андрія Кузьменка, який загинув 10 грудня 2015 року під час затримання членів диверсійно-розвідувальної групи. Він пожертвував своїм життям заради порятунку семирічного хлопця. Героями вистави стали курсанти, навчальні підрозділи яких названо на честь загиблих героїв служби. Деякі з них – представники ювілейного 25-го набору імені полковника СБУ Андрія Кузьменка. Наостанок Леся Шиденко виконала авторську пісню «Невидима варта».

«Якщо чесно, я все ще знаходжуся під враженням від того, що сьогодні відбулося. Мене вразило до сліз те, як розповідала художниця про створення картин, адже вона всі історії та моменти мала подумки пережити, щоб намалювати образ бійців. Гадаю, що та справа, якою займаються працівники СБУ, коли відкривають очі народу на те, що наразі у нас відбувається, є дуже цінною. Я впевнена в тому, що кожен в нашій Україні повинен знати про долю тих героїв, які поклали життя заради нашої свободи», - поділилася враженнями гостя заходу Карина Смоліна. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1624