Виставку картин до Дня художника відкрили у Музеї мистецтв у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11.10.2024 10:16

У Кропивницькому в Музеї мистецтв відбулося відкриття виставки художніх творів з нагоди Дня художника вчора, 10 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

У Музеї мистецтв зазначають: традиційно основа експозиції складається з творів членів Національної спілки художників україни. Зокрема, тут можна побачити картину заслуженого художника України Анатолія Янєва. Гармонійний реалістичний живопис представлений картинами Олександра та Людмили Демиденків. Високий рівень майстерності демонструють міські пейзажі Валерія Давидова.

У жанрі натюрморту представлені твори Юрія Вінтенка, Анатолія Кімнатного, Юлії Тарасової, Анни Татарової. Серед робіт Ірини Кухаренко також представлені натюрморти, а також портрет художника-земляка і військового Миколи Ломакіна.

Багато експонується на виставці творів у різноманітних графічних техніках.    Це легкі акварелі Лариси Кулініч, оригінальна графіка Іванни Соломеннікової, Оксани Самійленко та Юлії Малєжик.Вже не вперше представляє свої графічні твори -  портрети загиблих військових Ольга Коломієць. Вперше на виставці до Дня художника експонує свої графічні та живописні роботи Олександр Ручін.

Також заслуговують на увагу глядача оригінальні композиції Ігоря Смичека, Романа Ткаченка, Вадима Медяника, Ольги Краснопольської, портрети ЄгораГноєвого та Дмитра Тотока. Своєю незвичайною технікою вирізняються оригінальні декоративні роботи заслуженої художниці України Емілії Руденко. Окрасою експозиції є витончені скульптури Григорія Савченка.

Не вперше представлені на суд глядача твори подружжя художників – представників харківської школи вітчизняного образотворчого мистецтва – Олександра Брітцева та Неллі Кірман.

Творчість голови Кіровоградської ООНСХУ Андрія Хвороста представлена яскравими натюрмортами та пейзажами.

Переглядiв: 285