Вихованець кропивницького футболу Андрій П’ятов: "Я готувався до прощання зі збірною ще рік тому"

18.06.2022 12:26

Вихованець кропивницького футболу, голкіпер збірної України Андрій П’ятов розповів на своїй сторінці у соцмережі про те, як готувався до прощального матчу у складі збірної. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Я готувався до прощання зі збірною ще рік тому. Та, як ви знаєте, доля вирішила інакше. Або просто хлопці у збірній за мною скучили та вирішили похворіти всі разом, щоб я повернувся. Команда покликала - пішов. Головне завдання: вихід на ЧС. Протягом року неодноразово думав про останній матч. А ось у сам день матчу був максимально сконцентрований на грі та не відволікався на свої особисті думки. Чому? Професійна звичка. Особисті емоції на другому плані, а цілі команди на першому. Гра офіційна. Втрачати очки не мали права. Досвід відбору на ЧС показав, що концентрація повинна бути й на додаткових хвилинах дуже високою», - поділився спортсмен.

Андрій П’ятов зазначає, що вибух емоцій стався вже після фінального свистка. ⠀ «Тут вже прийшло усвідомлення того, що починається нова сторінка життя! Спочатку я намагався стримати емоції, та чим далі, тим складніше це було робити. Коли підходили хлопці, коли в руках опинився мікрофон, коли почав обходити коло. Коли треба було щось сказати назагал, говорив від серця. Це одна з ключових рекомендацій мого психолога. В тебе є психолог? Так. Вважаю, що це дуже потрібний спеціаліст, як в особистому, так і у професійному житті. Але це я усвідомив вже після 30+ років. Усе, що готував, забулося. Зате вийшло щиро. Було б добре, якби все це відбулося на Донбас Арені чи на Олімпійському. Та, зважаючи на обставини сьогодення, вже неймовірно, що все це відбулося. І я вдячний за це всім вам», - резюмував футболіст.

Нагадаємо, Андрій П’ятов взяв участь в останньому для себе матчі збірної України зі збірною Вірменії. Україна перемогла у матчі з рахунком 3:0.

Переглядiв: 828