Вихваляв армію рф: СБУ затримала кропивничанина, який "розганяв" антиукраїнський контент

12.07.2024 11:00

Співробітники СБУ в Кіровоградській області затримали мешканця Кропивницького, який розповсюджував проросійську пропаганду та відкрито підтримував військову агресії рф проти України. Про це повідомили у відомстві. 

Чоловік «розганяв» антиукраїнський контент на персональній сторінці у російській соціальній мережі «Однокласники». Його публікації були на підтримку російських військових та їх злочинної діяльності на території України. В той же час він називав українських військових фашистами та підтримував ідею фізичного знищення українців та захоплення України.

У результаті обшуку у зловмисника було вилучено телефон з доказами протиправної діяльності та радянську символіку.Слідчі Управління повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною агресії РФ проти України) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.  

Переглядiв: 295