Власники «автономок» у Кропивницькому платитимуть за опалення під’їздів та підвалів

04.11.2019 14:23

Споживачі, які встановили у квартирі багатоквартирного будинку «автономку» оплачуватимуть послуги з централізованого опалення місць загального користування будинку. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі.

Так, плата за послугу розраховуватиметься згідно з методикою, яка затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 22.11.2018 № 315.

Згідно з даною методикою, передбачається розподіл обсягів послуг з централізованого опалення місць загального користування та нарахування плати за централізоване опалення місць загального користування.

Відтак, якщо у квартирі споживача є автономне опалення, а в багатоквартирному будинку, де він мешкає, продовжує функціонувати система централізованого опалення, то за місця загального користування (під’їзди, сходові клітини, колясочні, кладові, сміттєкамери, шахти та машинні відділення ліфтів, горища та підвали) доведеться сплачувати кошти за централізоване опалення.

Переглядiв: 7043