Власників двох підприємств Кіровоградщини оштрафували на 350 тисяч гривень

29.09.2020 14:15

Власників двох підприємств Кіровоградщини оштрафували на 350 тисяч гривень через неофіційне працевлаштування 7 осіб. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпраці області.

За інформацією, у Світловодську (смт Власівка) під час інспекційного відвідування магазину, власником якого є ФОП, одна з працівниць займалась реалізацією товарів та обслуговуванням покупців, інша – виготовляла вироби з тіста.

Підприємець не надав жодного документу, який би підтверджував трудові чи інші відносини з працівницями. За даними пенсійного фонду, інформація щодо подання повідомлення про прийняття на роботу жінок - відсутня. 

Крім того, в Олександрії під час роз’яснювальної роботи інспектори встановили, що в іншому магазині працює восьмеро працівників. У той же час за даними пенсійного фонду була відсутня інформація про початок трудових відносин з 5 працівниками.

Під час відвідування цього магазину з’ясували, що повідомлення про прийняття на роботу вищезазначених працівників подане до фіскальної служби вже в ході відвідування.

Вчора, 28 вересня, на підставі актів інспекційних відвідувань начальник управління Держпраці у Кіровоградській області Олександр Кухаренко підписав дві постанови про накладення штрафних санкцій на загальну суму 350 тисяч гривень (100 і 250 тисяч гривень).

Переглядiв: 4600