Водойма практично висохла: Депутатка міськради під час сесії оприлюднила звернення щодо озера у Лісопарковій зоні Кропивницького

10.09.2024 15:56

Депутатка Кропивницької міськради від «Перспективи міста» Олександра Ткаченко під час сесії оприлюднила усний депутатський запит щодо водного об’єкту – озера Котяче Око, яке знаходиться в Лісопарковій зоні міста. За її словами, наразі водойма практично висохла. Про це депутатка повідомила під час сесії міськради сьогодні, 10 вересня, інформує медіапортал DOZOR. 

«На території нашої громади є водойма, яку містяни називають озером Котяче Око. Там є екологічна проблема, ця водойма майже повністю висохла.  Якщо пройти повз цього озера, то можна помітити масову загибель риби.  Проїжджала кілька днів тому повз і бачила мертву рибу. Думаю, що це не буде пафосним висловом, якщо скажу, що це екологічна катастрофа. Щороку це озеро і справді потроху висихає, але цьогоріч ситуація значно погіршилася. Також тут поблизу багато птахів, які також можуть або загинути,  або просто покинути цю територію. Прошу підтримати мій усний депутатський запит та звернутися до управління ЖКГ з дорученням щодо обстеження території та водойми і знайти вирішення цієї проблеми, а також знайти способи підтримки цієї водойми», - наголосила Олександра Ткаченко.

«Дякую колезі, що підняла це питання. Я не розумію екологів, частини населення, які приїждали туди, годували качок в цьому році. За місяць водойми не стало і я не прочитав у ЗМІ жодної інформації про це», - додав депутат Василь Рубан. 

В результаті 31 депутат підтримав даний депутатський запит.

Переглядiв: 727