Вперше у Кіровограді відбувся Форум активної молоді (ФОТО)

14.04.2019 16:16
image

В обласному центрі вперше відбувся Форум активної молоді, організатором якого є громадська організація «Перспектива молоді». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, форум організований для молодих людей, які прагнуть розвивати і змінювати рідне місто на краще. За словами організатора заходу, голови ГО «Перспектива молоді» Дмитра Бабака, попри короткий термін реєстрації на участь у заході, бажаючих виявилося близько сотні. Серед них організатори відібрали найбільш цікаві анкети 50 активних містян віком від 18 до 35 років.

«Ідея організувати такий захід виникла стихійно. Ми спілкуємося з усіма громадськими молодіжними організаціями, які є у нашому місті, і бачимо певні прогалини у тих чи інших  моментах діяльності. Наприклад,  у медіа-кампаніях, помилки у публічних виступах спікерів цих організацій. Саме тому і вирішили зробити захід, де ми дамо змогу представникам молоді отримати нові знання, базові навики для ведення своєї громадської діяльності. Нашими гостями є не лише громадські діячі, а й просто активна молодь, яка прагне змін, але боїться зробити цей крок і стати громадським діячем. Для цього і створений такий форум, щоб молоді люди надалі мали змогу обрати громадську організацію, яка їм до душі. Ми пропонуємо і нашу «Перспективу молоді», а також інші громадські організації », - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Дмитро Бабак.
image
image
image

Протягом форуму шестеро спікерів з низки регіонів країни навчали амбітну молодь тайм-менеджменту, розробці та написанню проектів на соціальні теми, просуванню бізнесових та медіа-проектів, а також етичному лідерству. Крім того,  юнаків та дівчат навчали правилам поводження під час виступів перед публікою і на камеру.

«Я розповідала молоді про медіа-просування соціальних проектів. Цією діяльністю я займаюся вже кілька років. Мова йшла про базові речі – як підготувати свою команду до просування  проекту, що для цього потрібно зробити в соцмережах Instagram та Facebook. Особливу увагу приділяю створенню контенту та трендовим інструментам і способам донесення інформації, якими користується бізнес», - говорить спікер з Харкова Анна Соха.
«Я встиг спробувати себе у багатьох сферах і пройшов шлях від члена організації до керівника 800 волонтерів всеукраїнської організації ФРІ.  Цей досвід був отриманий у різних сферах. У своєму блоці з етичного лідерства я намагався його передати молодим людям. Коли такі представники молоді після низки форумів та тренінгів стають через декілька років успішними бізнесменами чи працюють в органах місцевого самоврядування, вони залишаються активними, але втрачають певні цінності,які мали під час роботи активістами. Саме про цей ціннісний вимір я і розповідав під час свого блоку», - говорить член ради старійшин Фундації Регіональних ініціатив Олександр Ткачинський.

Громадські діячі під час виступів розкривали різноманітні секрети становлення особистості, донесення власної точки зору до суспільства. Крім цього, спікери на прикладах пояснювали молоді, як важливо проявляти себе та ставати прикладом для інших.

image
image
image
image
image
«Молодь міста дуже активна, ми  багато цікавих речей встигли обговорити. Ми вчили написанню проекту, який буде соціально корисним для нашого міста. Відчувалося, що молоді це цікаво. Ми розповідали про ті речі, якими користуються в проектному менеджменті. Це вміння поставити мету, оцінювати результати проекту, аналізувати контекст, в якому пишеться проект. Це базові речі, але вони необхідні для кожного», - стверджує віце-президент міського осередку міжнародної молодіжної організації  «AIESEC» Дмитро Богданов.

У перервах між тренінгами усі учасники мали змогу поспілкуватися зі спікерами та зав'язати приятельські стосунки один з одним. Зокрема, під час брейк-кави представники молоді ділилися враженнями від виступів спікерів, а також обговорювали свої ідеї.

«Я вже є членом громадської організації «Перспектива молоді».  Прийшла сюди тому, що хочу навчитися чомусь новому. На мою думку, скільки б тобі років не було і якого б досвіду ти б не мав, навчатися потрібно завжди. Інформація, яку я почула сьогодні, допоможе  не лише у громадській діяльності, а й у моєму житті взагалі», - поділилася враженнями  студентка льотної академії  Єлизавета Антонова.

Наприкінці форуму усі учасники отримали дипломи про участь у форумі. Привітав міських активістів і громадський діяч, голова ГО "Перспектива міста" Артем Стрижаков. 

image
image
image
image
image
image
«Приємно бачити запал в очах і щире бажання нашої молоді розвивати рідне місто! Форум активної молоді, який вперше організувала ГО "Перспектива молоді", дав усім учасникам багато нових знань, ідей і потужний заряд рухатися вперед. Упевнений, незабаром ми побачимо результати молодіжного форуму в цікавих і корисних громадських проектах», - сказав Артем Стрижаков.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1161