Вулиця Чарівна, провулок Квітки Цісик: У Кропивницькому планують перейменувати понад півсотні топонімів (ПЕРЕЛІК)

31.10.2022 17:03

В обласному центрі планують перейменувати понад 50 вулиць та провулків. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу міськради.

Так, під час попередніх засідань топонімічної комісії сформували список топонімів, що підлягають перейменуванню, а також нових назв. До такого переліку увійшли 172 вулиці, назви яких на даний час пов’язані з росією та комуністичним, тоталітарним режимом та радянським минулим.

З 27 червня до 27 серпня жителі міста могли внести свої пропозиції щодо нових назв вулиць. Загалом 774 містян надали 209 пропозицій.

Після опрацювання усіх пропозицій топонімічна комісія вже зможе сформувати узагальнений список об’єктів, що підлягають перейменуванню, і щодо яких запропоновано нові назви.

Своїм рішенням топонімічна комісія внесла  рекомендацію  міськраді підтримати перші зі списку 57 перейменувань, щодо яких у громадськості не було зауважень та інших пропозицій.

Відповідно до підготовленого проекту рішення міської ради, депутати на своєму черговому засіданні будуть визначатися щодо наступних змін назв вулиць і провулків Кропивницького:

Переглядiв: 1383