Як кіровоградська філармонія відсвяткувала 80-річчя (ФОТОРЕПОРТАЖ)

23.05.2019 07:25
image

В обласному центрі відбувся концерт «Віват, філармонія!», присвячений 80-річчю з дня заснування закладу вчора, 22 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на захід завітали не лише містяни та видатні діячі міста, а й дев’ятеро директорів філармоній України, зокрема, Полтавської, Вінницької, Тернопільської, Запорізької та Черкаської. На початку заходу ввімкнули відеоролик, який нагадав присутнім про історію філармонії.

«Зараз мене переповнює гордість за те, що я обрав цю професію. Артисти нашої філармонії по праву являються гордістю не лише Кіровоградщини, а й всієї країни. Дуже хочу, щоб у нашому репертуарі з’явилося більше пісень про кохання та рідну землю, а не про війну. Шкода, що багато акторів від’їжджають за кордон. Цьогоріч шестеро поїхали до Туреччини, Голландії, Бельгії та Китаю. Це трагедія для нашого народу та для мене, як для директора філармонії. Моя найбільша мрія, щоб стояла велика черга меценатів, які бажають допомогти мистецтву», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR директор філармонії Микола Кравченко.
image
image
image
image
image

Почесними грамотами від обласної державної адміністрації та облради нагородили десятьох працівників філармонії, зокрема, художнього керівника академічного театру музики, пісню і танцю «Зоряни» Антоніну Червінську, художнього керівника камерного оркестру «Концертіно» Наталю Хілобокову, артиста-соліста-інструменталіста академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Сергія Тітішева та головного бухгалтера обласної філармонії Олену Сипченко. Директору філармонії Миколі Кравченку вручили подяку від Верховної Ради України.

image
image
image
image
image
image
image

Для присутніх виступали камерний оркестр «Концертіно», інструментальний ансамбль «Єлисавет-ретро», солісти клубу спортивного бального танцю «Олімп», лауреати міжнародних конкурсів та вокальне тріо «Дежавю».

«Завжди моя душа тягнеться до філармонії, тому що лише тут я можу відпочити розумом і тілом. Я бачу те, що з кожним роком актори удосконалюються, колектив намагається вигадати щось креативне і увесь час розвивається. Мені, як місцевій жительці, приємно, що мистецтво у нашому місті не стоїть на місці. Від концерту я отримала безліч позитивних емоцій та вражень. Було дуже приємно разом зі всіма згадати велику історію філармонії та дещо нове дізнатися для себе», - поділилася враженнями гостя заходу Анна Краснова.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1660