Як кіровоградці святкували Масляну в парку (ФОТОРЕПОРТАЖ)

03.03.2019 16:33
image
В обласному центрі у парку ім. Крючкова відбулося свято "Масляна на Новомиколаївці" сьогодні, 3 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.
Так, організаторами заходу виступила громада Свято-Успенського храму. 
 
"Сьогодні наші прихожани влаштували воістину сімейне свято. Кількість людей, емоції, посмішки перевершили всі наші очікування. Цьогорічна Масляна  - це торжество православ'я на Новомиколаївці. Мені дуже приємно, що наша громада Свято-Успенського храму має потенціал, який дозволяє проводити подібні заходи, котрі покликані об'єднувати і умиротворяти людей. Плекаємо надію, що проекти подібного маштабу і надалі будуть окрасою Свято-Успенського храму", - розповів ключар Свято-Успенського храму, священник Сергій Новак.  
image
image
image
image
Під час свята містяни чаювали та пригощалися млинцями, варениками, кашею, солодкою ватою та булочками.   
Крім того, на сцені виступали творчі колективи та гирьовики. Кіровоградці насолоджувалися театралізованим дійством за мотивами твору "Кайдашева сім'я", а малеча грала у настільні ігри та каталася верхи на конях.
 
"Щороку на Масляну ми з дітьми намагаємося не сидіти вдома, а виходити на прогулянки або відвідувати заходи. Цього року ми випадково дізналися про те, що у парку буде концертна програма та пригощання. Разом із дітьми та знайомими  ми вирішили прийти і весело провести час. Я приємно вражений тим, що організатори зробили колосальну роботу і змогли прийняти стільки людей. Думаю, гарячий глінтвейн та смачні млинці мені запам’ятаються надовго. А дітки у нас в захваті від катання на конях та виступу гирьовиків", - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR гість заходу Олег Сильницький.   
image
image
image
 
"Я задоволена тим, що все ж завітала сюди. Вразив виступ гирьовиків, особливо маленького хлопця, який так вправно жонглював гирею. Звичайно ж, звеселили мене виступи колективів, адже вони проявили свою креативність. Не можу не похвалити кухарів, які готували такі смачні млинці та кашу. Сподіваюся, що святкування у парку в такій атмосфері стане традицією нашої сім‘ї", - поділилася враженнями гостя заходу Варвара Самотуга. 
image
image
image
image
image
"Для мене було дивно,  що сьогодні так багато зібралося дітей та молоді, адже наскільки я звикла, що розваги на відкритому повітрі стали не такими популярними.  Коли мене запросилия вирішила не залишатися осторонь і також зробити подарунок своїй племінниці - провести день із нею у парку. Неймовірні враження від кожного куточку. Також ми чаювали та побували на локаціях для малечі", - розповіла Світлана Козира.  
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 5221