Як кіровоградці у Великодню ніч святили паски (ФОТО)

28.04.2019 07:57
image

У храмах обласного центру віряни зустріли Благодатний  вогонь з Єрусалиму, взяли участь у хресних ходах  та урочистих Великодніх богослужіннях сьогодні вночі, 28 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

«Воскресіння Христове – це найбільше чудо в історії людства, яке наповнює серця віруючих безмежною радістю! Відтепер з чистого аркуша Господь пропонує нам почати наше життя, повне благодаті й миру, у взаємовідносинах з Ним. Тепер ми – нове творіння у Христі, і ніщо нас не розлучить від любові Божої, бо Він зробив нас співучасниками Свого Воскресіння! Нехай світла і добра звістка про Воскреслого з гроба Христа Життєдавця об'єднається з нашою твердою надією на перемогу правди і світла в нашому особистому житті та житті нашої Батьківщини», - звернувся до городян архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф.

Після закінчення богослужіння  священнослужителі  прочитали особливі молитви на освячення пасхальних приношень і окропили великодні кошики святою водою. Як відбувалося освячення у Кафедральному, Спасо-Преображенському та Благовіщенському соборах - у фоторепортажі медіапорталу DOZOR.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як повідомляв DOZOR, освячення пасок у храмах міста триватиме сьогодні протягом усього дня.

Читайте також:

Як кіровоградці зустрічали Благодатний вогонь з Єрусалима (ФОТО)

Переглядiв: 2676