Як кіровоградці відзначають свято Трійці (ФОТО)

27.05.2018 10:16
image

Жителі обласного центру відзначають свято Трійці, яке є одним з найбільших церковних свят сьогодні, 27 травня. Так, у всіх храмах міста проводяться урочисті богослужіння і містяни приносять з собою на освячення зелені букетики та польові квіти, інформує медіапортал DOZOR.

За словами  прес-секретаря Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви Іоанна Ганчина, день Святої Трійці також  називають П'ятидесятницею - це одне з головних християнських свят. Крім цього, цей день вважається початком заснування Церкви, від якої ведуть своє походження всі сучасні християнські громади на нашій планеті.   Щодо традиції прикрашати житла та храми зеленню та травами,  священнослужитель говорить наступне:

"Свято Трійці  пов'язане зі сходженням Святого Духу на апостолів та на церкву, таким чином оновив подих життя людей. В знак цього оновлення люди й прикрашають свої будинки листям, квітами після весни, цим самим символізуючи оновлення природи. Прикрашаються також і храми", - зазначив Іоанн Ганчин.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1425