Як кропивничанам знайти собі сімейного лікаря та підписати з ним декларацію

20.11.2020 14:29

Як відомо, у Кропивницькому майже 200 тисяч жителів вже підписали декларації з сімейними лікарями, педіатрами та терапевтами. Втім є містяни, які досі не мають підписаної декларації, попри важливість даного документу, особливо у період пандемії коронавірусу. Про те,  з якими лікарями та де можна укласти декларації, медіапортал DOZOR повідомили у відповідь на журналістський запит.

За даними управління, нині у закладах охорони здоров’я комунальної власності міста, що надають первинну медичну допомогу, працює 131 лікар, з якими жителі міста мають підписати декларації, а саме:

- Лікарі загальної практики-сімейні лікарі – 76;

- Лікарі-терапевти – 13;

- Педіатри – 42.

В управлінні повідомили також, що оптимальна кількість пацієнтів для сімейного лікаря – 1800,  терапевта – 2000, педіатра – 900. Лікарі, які набрали рекомендовану кількість пацієнтів, мають право відмовити іншим у підписанні декларацій, відповідно до наказу МОЗ №503 «Про затвердження порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу та форми декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу».

Також управління охорони здоров’я міської ради надало перелік лікарів, з якими ще можна підписати декларації. Втім наголошують, що інформація динамічна, оскільки лікарі звільняються, зважаючи на низку причин. Однак пацієнти мають право підписати декларації з іншими лікарями.

image

 

Переглядiв: 1836