Як кропивницькі чиновники диктант у міськраді писали (ФОТО)

08.11.2019 10:44
image

В обласному центрі посадовці міської ради написали диктант сьогодні, 8 листопада, з нагоди Дня писемності та мови. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, до участі долучилося понад 20 посадовців міської ради з низки управлінь. Традиційно текст диктанту зачитував доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко, який і складає текст на замовлення радіо.

«Мої батьки – вчителі української мови та літератури, тому мені з дитинства привили любов до української мови. З дитинства я мріяла про філфак педуніверситету, але у результаті  здобула іншу спеціальність. Однак мрія, прагнення все одно залишилися. Я дуже любила у школі та університеті українську мову та літературу, тому сьогодні із задоволенням долучилася до написання диктанту. Моя дитина навчається в гімназії №5, тому ми вдома разом вивчаємо правила. Маю невеличке хвилювання, не хвилюється тільки той, хто нічого не знає. Сподіваюся, що я добре напишу цей диктант», - поділилася з медіапорталом DOZOR працівник управління культури та туризму Вікторія Петринська.  
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Диктант «Від бересту – до цифри» мав історичну тематику. В тексті йшлося про важливість збереження інформації та про те, яким чином люди різних поколінь писали та зберігали історію свого життя.

У тексті диктанту траплялися слова, які слід було писати за новими правилами українського правопису. За інформацією, перевірити результати написання диктанту посадовці зможуть вже о 12:00: у цей час UA: Укpаїнське pадіо та UA опублікує правильний текст диктанту.  

image
image
image
Переглядiв: 2337