Як на головній площі міста святкували День поліції (ФОТОРЕПОРТАЖ)

04.07.2018 10:00
image

В обласному центрі на головній площі міста проходить святкування третьої річниці від дня створення Національної поліції сьогодні, 4 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

На площі розмістили декілька локацій. Одна з них - виставка, на якій представлено більше сотні виробів працівників поліції: картини, вишиті з бісеру, і моделі техніки та літаків. Також для святкової експозиції надали свої малюнки учні початкових класів. Поряд – локація із засобами індивідуального захисту поліцейських.

«Тут представлені технічні засоби охорони, а також засоби індивідуального захисту працівників поліції: бронежилет, шолом запасний, захист ніг та рук, металошукач і захисний щит. Велика кількість дітей цікавиться цими засобами, ми розповідаємо при яких обставинах вони захищають», - каже поліцейський взводу реагування управління поліції охорони  Валерій Вербіцький.

Порівняно із минулим роком, святкова програма дещо змінилася. Цього разу після шикування особового складу працівникам поліції вручили подяки і медалі.

«Наша програма спрямована на ознайомлення громадськості зі спеціальними службовими транспортними засобами, із засобами захисту поліцейських, все те, з чим працює поліцейський кожного дня»,  - каже заступник начальника управління патрульної поліції Марія Журавель. 

Під час заходу містяни спілкувалися з поліцейськими про роботу правоохоронців і консультувалися з приводу тих чи інших ситуацій.

«Ми представляємо вибухотехнічний відділ. Наша робота, зокрема, зосереджується викликах щодо підозрілих об’єктів або замінування, а також стосується вилучення зброї, вибухівки. Хочемо показати не лише дітям, а і дорослим ті речовини, які можуть зустрічатися у нашому житті, та застерегти їх, щоб не чіпали їх  задля безпеки. Ми демонструємо муляжі реактивних протитанкових гранат, ручних гранат і мін. Здебільшого до нас підходять чоловіки, адже зброя їх цікавить більше, ніж жінок і діток», -  розповідає інспектор-кінолог технічного відділу, лейтенант поліції Андрій Федоришин.

У свою чергу працівники кінологічного центру підготували для містян свої показові виступи.  Разом із собаками вони продемонстрували пошук апортувального предмету в ящиках. А ще - затримання умовного правопорушника і конвоювання.

«Це початковий елемент дресирування, в подальшому собаки вчаться шукати вибухові або наркотичні речовини. Ми привезли з собою чотирьох собак, а загалом у кінологічному центрі їх 17», - пояснює начальник кінологічного центру Артем Матвєєв.

Також дітки ознайомилися із удосконаленим транспортним засобом для перевезення затриманих.

«Ми показуємо дітям машину для перевезення затриманих і арештованих, розповідаємо про її особливості. Даний транспорт має 9 місць, у салоні є кондиціонер і відеонагляд за утриманими. Діткам це цікаво, але ми попереджуємо, щоб вони були слухняними жителями міста і не потрапляли до таких машин», - каже командир конвойного взводу Олег Скляренко.

Містянам таке свято від поліцейських сподобалося.

«Ми прийшли сьогодні на це свято вперше, взагалі випадково потрапили сюди і вирішили гарно провести час. Нам вже працівники поліції подарували книжечку і пригостили цукерками. Я з дітками ще не всі локації обійшла, але поки що все подобається», -  говорить жителька міста Тетяна Кульніченко.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1438