Як на Хуторі «Надія» святкували «Вересневі самоцвіти» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14.09.2019 17:15
image
На Хуторі «Надія» відбулося 49 Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» сьогодні, 14 вересня.  Про це повідомляє медіапортал DOZOR.
Так, декілька сотень жителів Кіровоградщини могли переглянути вистави театральних колективів з усієї України. 
 
Перед заповідником розташувався ярмарок, де відвідувачі фестивалю могли придбати різноманітні сувеніри. На вході до Хутору «Надія» гостей зустрічали музичним вернісажем від оркестру та солістів Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького.
 
image
image
image
image
image
image
image
image
image

На території заповідника проводилися майстер-класи з виготовлення гончарних та ткацьких виробів. Також учасники фестивалю могли відвідати музей корифеїв та музей хореографічного мистецтва. Дітей розважав Кіровоградський академічний театр ляльок, який показав виставу Євгена Патрика «Колобок».

 
Традиційно відбулося нагородження переможців обласного конкурсу «Театральна весна Кіровоградщини» та лауреатів літературної премії ім. Юрія Яновського.
 
«Мені надзвичайно приємно, що я отримав літературну премію. Хотілося б подякувати батькам та всім своїм рідним, які є для мене моєю опорою, які мене надихають та підтримують та завдяки яким я, власне, пишу поезію. Також я вдячний усім читачам, які читають мою збірку та підтримують мене – це є надзвичайно важливим для мене. Збірка поезії «Меридіани» - моя перша дебютна збірка. На конкурс я подавав збірку ще торік, але тоді став тільки номінантом. Я вважаю, що це рух вперед, мотивація, потужна опора не лише для молодих поетів або письменників, а для кожного.  Цей конкурс, на мою думку, є важливим, адже це все таки наша культура», - розповів лауреат літературної премії ім. Юрія Яновського Максим Бричка. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

У святковому концерті взяли участь колективи театру ім. М.Л. Кропивницького, Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. Михайла Старицького, солістка Київського національного академічного театру опери, заслужена артистка України Любов Матейко-Доброноженко.

 
«Для мене цей фестиваль має велике значення. Я його сприймаю, як особисте свято тому, що все моє життя - це театр. Це дуже класно, що є такі свята, коли ти можеш прийти і  побачити людей, які люблять театр. З часом я помічаю, що все більше людей приходять на вистави. Мене вражає та тішить те, що багато молоді полюбляють театр і долучаються до фестивалю. Я дуже вдячна усім присутнім за таку увагу до нашого мистецтва. Мене це надихає. Як і у кожної людини бувають такі моменти, коли вичерпуєшся, що навіть відпустка не допомагає. Але тут якесь магічне місце, де набираєшся енергії, досвіду та сил, які рухають тебе вперед», - розповіла актриса та провідний майстер сцени театру корифеїв Інна Дорошенко. 
 
«Я сьогодні вперше відвідала фестиваль. Раніше ніколи не була у театрі. Мені все дуже сподобалося. Всі вистави яскраві та енергійні, а актори знають свою справу. Тепер я неодмінно планую відвідати театр», - поділилася враженнями кропивничанка Олена.
 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Антоніна Шаповалова

 
Переглядiв: 4125