Як на Кіровоградщині пройшов перший чемпіонат області з повітряних зміїв (ФОТО)

04.08.2020 10:41
image

На Кіровоградщині відбувся перший чемпіонат області з кайт-флаїнґу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили організатори заходу.

Так, організаторами заходу стала Українська асоціація повітряних зміїв у форматі, розробленому капітаном збірної країни з кайт-флаїнгу Павлом Шмулевичем. За інформацією,  захід відбувся в селі  Широка Балка Долинського району, Кропивницькому, Олександрії та Світловодську. Змагалися в чемпіонаті 54 учасника з семи районів області та трьох міст проведення заходу. Як повідомили організатори чемпіонату, захід пройшов без глядачів, а спортсмени виступали на коректній дистанції для уникнення скупчень.

Головним суддею виступив віце-президент Української Асоціації Повітряних Зміїв, чемпіон світу – 2018 з міста Кам'янське Дніпропетровської області Леонід Бройтман, До суддівської колегії першості області також увійшли співзасновник Асоціації, член Збірної України з кайт-флаїнґу 2018–2020 зі Львова Антон Григор'єв та член Збірної України з кайт-флаїнґу 2018–2019 з Києва Роксана Темботова.

Близько 10 кайт-флаєрів стали чемпіонами області у різних номінаціях та призерами змагань. Виступи закінчилися видовищним нічним кайт-флаїнґом з використанням ілюмінованих повітряних зміїв.

Усі переможці у восьми змагальних та п’яти вікових категоріях отримали кваліфікацію для участі у першому в історії чемпіонаті України з кайт-флаїнґу 2020, який запланований з 6 серпня по 14 вересня 2020 р. на більш ніж десяти локаціях в Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях і буде приурочений до Дня Незалежності. Призери національних змагань отримають титули Чемпіона України з кайт-флаїнґу у відповідних категоріях та будуть запрошені до Збірної України з кайт-флаїнґу 2021.

Довідково:

Українська Асоціація Повітряних Зміїв (УАПЗ) була заснована в серпні 2017 року організаторами та активними учасниками першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty IKF 2017.

УАПЗ перша і єдина організація, яка представляє всю Україну на міжнародному рівні у галузі повітряних зміїв. Нині до УАПЗ входять як місцеві клуби (команди), так й окремі кайт-флаєри з 14 регіонів України (Херсонський, Дніпропетровський, м. Київ, Львівський, Миколаївський, АР Крим, Кіровоградський, Одеський, Київський, Хмельницький, Запорізький, Вінницький, Івано-Франківський, Закарпатський), закордонні українці та навіть іноземні майстри. Є юридичною особою, має статус молодіжної громадської організації.

Мета УАПЗ – промоція кайт-флаїнґу в Україні через спортивні змагання, конкурси, майстер-класи, розробку власних моделей повітряних зміїв, регіональні івенти та міжнародні фестивалі, а також презентація України на міжнародному рівні.

image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 761