Як на Кіровоградщині складатимуть пробне ЗНО

15.06.2020 07:44

Як відомо, цьогоріч Уряд заборонив  складання пробного ЗНО у закладах освіти. Про особливості та деталі складання зовнішнього незалежного оцінювання в режимі онлайн медіапортал DOZOR дізнавався у начальника управління освіти і науки Кіровоградської ОДА Володимира Таборанського.

За інформацією, на сесію зареєструвалося 5036 осіб.

«Загалом діти мали можливість обирати два предмети, що разом коштувало 300 гривень. Орієнтовна сума - близько 150 гривень один предмет. Питання щодо повернення коштів всім, хто сплатив за пробне ЗНО, наразі обговорюється», - розповів начальник управління.

За словами Таборанського, на пунктах тестування перебуватимуть лише відповідальні та помічники, щоб повідомляти абітурієнтам, які прийдуть, про можливість скласти ЗНО вдома.

«Загалом ми всіх орієнтуємо проходити ЗНО вдома у своїх електронних кабінетах. На територію пункту для складання іспиту їх не пустять, однак, якщо немає можливості це зробити в онлайн-режимі, на пункті можна отримати зошит. Таким чином вони зможуть надалі виконати завдання та надіслати його до Одеського центру», - пояснив Володимир Таборанський.

За словами посадовця, якщо абітурієнт не матиме технічної можливості скласти пробне ЗНО вдома, він може зробити це у закладі освіти. Для цього необхідно заздалегідь попередити про свій намір керівника закладу. Також необхідно прийти до навчального закладу в захисній масці.

Переглядiв: 1181