Як пережити спеку: поради кіровоградського кардіолога

05.08.2017 09:20
image
 
Цього тижня в обласному центрі синоптики фіксують 34-37 градусів у тіні і прогнозують не менші показники на наступний тиждень. Як поліпшити своє самопочуття в найспекотніші літні дні і що робити, аби  уникнути згубного впливу сонячних променів, сайту DOZOR  розповіла в.о. головного лікаря Кіровоградського обласного кардіологічного диспансеру Ірина Єрьоміна.
 
За словами кардіолога, в першу чергу необхідно пити якомога більше води, краще - мінеральної.
«Якщо є можливість, не  виходьте на вулицю без особливої необхідності. Це стосується і молоді, і дорослих, і людей похилого віку.  ‪З 10  до 18‬ години треба намагатися уникати прогулянок у таку спеку. Необхідно використовувати механічні способи охолодження – кондиціонери, вентилятори. Також треба вживати воду, більше, ніж зазвичай, оскільки за рахунок підвищеної температури середовища та температури тіла організм втрачає електроліти, калій, хлориди, які виходять разом з потом. Віддавати перевагу слід мінеральній воді, яка солонувата та відноситься до категорій "лікувально-столова". Звісно, водний баланс слід доповнювати звичайною водою та зеленим чаєм, вони також охолоджують», - радить Ірина Єрьоміна.
«У спекотну погоду необхідно робити обливання водою кімнатної температури. Якщо немає можливості- просто вмивати обличчя та руки прохолодною водою. Хворим же на серцево-судинні захворювання, людям похилого віку треба приділяти своєму самопочуттю особливу увагу. Зокрема, регулярно вимірювати тиск, ходити лише у тінистих місцях, не перебувати на відкритому сонці. Якщо самопочуття погіршується або ви вже отримали тепловий удар, обов'язково звертайтеся до лікаря, викликайте «швидку». Кількість  пацієнтів у літній період суттєво збільшується. Спека впливає і на молодих людей, і на людей більш зрілого вік", - констатує лікар кардіологічного диспансеру.
Фото www.galka.if.ua
Переглядiв: 1813