Як пройшло відкриття фестивалю «Калиновий спів» (ФОТО)

18.05.2019 12:24
image

В обласній філармонії відбулося відкриття фестивалю «Калиновий спів» сьогодні, 18 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, у цьогорічній конкурсній програмі своє мистецтво представляють 76 виконавців з низки регіонів України. Зокрема, солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі з Вінницької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської, Чернігівської областей. Традиційно під час урочистого відкриття на сцені до фестивальної емблеми прив’язали рушник, вишитий майстрами міста Світловодська.   

«Сьогодні для участі у фестивалі ми привезли одразу два колективи: народний аматорський квартет «Любисток» та вокальний ансамбль «Молодиці». Сьогодні ми представимо також і авторські пісні, яких у нас дуже багато.  Взагалі намагаємося брати у цьому заході участь щороку. Цей фестиваль мені подобається тим, що колективи можуть представити себе на такому високому рівні, показати свою творчість та талант», - розповіла медіапорталу DOZOR директор Новопразького будинку культури №2 села Світлана Сафронова.

Крім досвідчених колективів, до цьогорічного фестивалю долучилися ансамблі, для яких цей захід новий.

«Ми дуже любимо пісню, тому і беремо участь у цьому фестивалі. Приїхали сюди вперше з Київської області і поки усі задоволені. Нам захотілося поспілкуватися з іншими хорами і спробувати свої сили, конкуруючи з іншими колективами. Ми багато де виступаємо, були на конкурсах у Болгарії та Закарпатті. Конкурси для нас, це в першу чергу, досвід», - зазначила солістка хору «Новопетрівчанка» Катерина Бондаренко.

Фестиваль «Калиновий спів» триватиме протягом вихідних. Нагородження та заключний концерт переможців фестивалю відбудеться в обласній філармонії у неділю, 19 травня, об 11:00.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1903