Як пройшов ювілейний Великодній благодійний аукціон (ФОТО)

24.04.2019 16:20
image

В обласному художньому музеї вже вдесяте відбувся Великодній благодійний аукціон сьогодні, 24 квітня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR

Так, на цьогорічному аукціоні представлено 46 лотів. Серед них – картини відомих місцевих художників – Федора Лагна, Юрія Ботнаря, Анатолія Кімнатного, Анатолія Кравченка, Сергія Дриги, Людмили Кривенко. Також картини передала галерея «Єлисаветград», а також підприємець Людмила Шубіна, яка представила лоти зі своєї приватної колекції.

«Цього року ми будемо допомагати міські лікарні швидкої допомоги. Це перший міський заклад, а раніше ми допомагали обласним. Ми спілкувалися з адміністрацією, закладу дуже необхідний сучасний дефібрилятор, який коштує більше 100 тисяч гривень. На аукціоні представлено переважно картини у жанрі живопис, є також картини, виконані аквареллю, ще є вишиті. Найдорожчим лотом є бронзова медаль відомого скульптора В’ячеслава Попова. Початкова вартість цього лоту 8 тисяч гривень, а коштує ця медаль близько тисячі доларів. Кількість лотів збільшується з кожним роком і нам навіть доводилося відмовляти людям, які пропонували свої лоти. Традиційно картини передають відомі художники. Ми також маємо сім колективних робіт, це вперше у нас така кількість таких робіт - від журналістів, художньої школи, студентів мистецького факультету», - розповіла директор художнього музею Тетяна Ткаченко-Суханова.

Крім цього, під час тихого аукціону представили 11 дитячих малюнків, які написані пацієнтами дитячої обласної лікарні. Ці малюнки не йшли з молотка. Люди мали можливість підходити, переглядати малюнки та пропонувати свою ціну. Також в рамках заходу діяла скринька для благодійних внесків.

«Дорогі художники та покупці. Так в житті складається, що тобі вдається лише бути у білому халаті та рятувати життя людей. Але сьогодні я побув з вами і отримав море задоволення. Добре, що зібрали кошти, але головне – духовність. Я вам бажаю здоров’я, удачі та Божого благословення», - звернувся до учасників заходу заслужений лікар України Валерій Скороход
image
image
«Сьогодні була гарна можливість допомогти лікарні та хворим людям. Коли я можу допомагати людям, то я це роблю. Я навчила цьому своїх дітей та онуків, які зараз цим займаються. У мене не один десяток картин Сергія (Дриги – ред.) і вони всі виконані в багатьох техніках із застосуванням різних кольорів. Ще є один автор - Віктор Орлі, роботи якого мені близькі по духу. Мені подобається, коли люди звертаються до мене, і я розповідаю їм про художників та місце, де писалися ці картини», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR підприємець Людмила Шубіна.

Під час аукціону продали 30 лотів і, за попередніми даними, вдалося зібрати понад 66 тисяч 50 гривень.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1336