Як провести поминальні дні без порушень правил карантину: поради від Кіровоградської єпархії

23.04.2020 11:19

Як повідомляв DOZOR, вчора Уряд вирішив продовжити карантинні заходи до 11 травня. Оскільки протягом цього та наступного тижня триватимуть поминальні дні, медіапортал DOZOR дізнався у прес-секретаря Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви Іоанна Ганчина поради, як провести ці дні та вшанувати пам'ять померлих рідних, не порушуючи при цьому правила карантину.

Так, у першу чергу Кіровоградська єпархія благословляє перенести поминальні дні та звершення заупокійних молитов на кладовищах, які традиційно відбуваються на другому тижні після Великодня, на Троїцьку батьківську поминальну суботу – 6 червня. Згідно з розпорядженням митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа, дозволяється у храмах звершувати богослужіння, згідно з церковним уставом відповідних днів без присутності парафіян в закритому режимі.

«Кіровоградська єпархія Української Православної Церкви рекомендує дотримуватися усіх заходів безпеки, яких вимагає Уряд. Тому зараз бажаючі можуть подати онлайн-записки на богослужіння, також серед варіантів – домашня молитва. Ще люди можуть приносити поминальні записки до храму, у той час, коли храм вільний. Помолитися може кожен, де б не був, вдома чи в дорозі. Для молитви немає жодних перепон. Це можна зробити не обов’язково на кладовищі, а і в родинному колі», - пояснив Ганчин.

У єпархії наголошують на необхіднрсті дотримання прийнятих санітарних норм, радять парафіянам не наражати на небезпеку себе та своїх близьких і в поминальні дні під час карантину не відвідувати кладовища.

Онлайн-записки можна подавати, скориставшись сайтом Кіровоградської єпархії, а також на сторінці Благовіщенського храму у Фейсбук.  

Переглядiв: 1715