Як швидко жителі Кіровоградщини долають коронавірус

22.06.2020 10:50

Житель Кіровоградщини, який захворів на коронавірус та має легку форму перебігу, може одужати за 10 днів. Про це під час прес-конференції повідомила головний державний санітарний лікар Надія Оперчук сьогодні, 22 червня, інформує медіапортал DOZOR.

За словами Надії Оперчук, середній термін одужання залежить від клінічного перебігу хворого.

«80 % хворих мають легку форму, а також є безсимптомні форми, коли люди, перебуваючи у категорії контактних, мають легкі симптоми гострої респіраторної інфекції. Так, є термін перебігу швидший – до 10 днів. Однак є випадки, коли людина одужує і перебуває на амбулаторному лікуванні навіть до місяця або й більше через ускладнення та супутні захворювання», - розповіла головний державний санітарний лікар.
«Як бачимо, більшість людей, які хворіють на коронавірусну інфекцію, «золотого» віку і вони вже по своєму біологічному та фізіологічному станам мають дуже багато супутніх захворювань, зокрема, цукровий діабет, порушення обміну речовин, серцево-судинні захворювання, ендокринологія, онкопатологія. У нас були випадки, коли і ВІЛ-інфіковані хворіли на коронавірус. Тоді цей випадок закінчувався летально , тому що у людини ослаблений організм і немає імунітету», - додала Оперчук.
Переглядiв: 1025