Як студенти педуніверситету проводжали зиму і спалювали опудало Масляної (ФОТО)

06.03.2019 13:02

На подвір’ї педагогічного університету ім.В.Винниченка відсвяткували Масляну сьогодні, 6 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, під час заходу для студентів влаштували конкурси з перетягування канату та поїдання млинців. Також перевіряли, чи знає молодь народні звичаї та традиції.

«На факультеті історії та права вже стало традицією щорічно влаштовувати проводи весни, в якому беруть участь всі студенти нашого факультету, зокрема, історики, юристи, правознавці. Завжди у нас настільки вдається це свято, що долучаються представники інших факультетів та студпрофком. Щороку діти самі готують програму, яка обов’язково включає пісні та конкурси», - розповіла декан факультету історії та права Лариса Філаретова.
image
image
image
image
image
image

Після цього гості заходу чаювали та пригощалися млинцями з абрикосовим, полуничним та малиновим варенням, вишнею та сиром. Усе це – під святкові співи. Завершився захід традиційним спалюванням опудала Масляної.

«Мені дуже подобається цей захід своєю незвичністю. Я вперше бачу таке цікаве свято, де роздають смачні млинці та чай. Особливо сподобалося, як співали наші дівчата і, звичайно, сам ритуал спалювання Масляної», - поділилася враженням гостя заходу Ольга Янчурська.
«Вже третій рік поспіль потрапляю на це свято, завжди тут весело і смачно. Найбільше запам’ятається, мабуть, як спалювали опудало і зустрічали весну», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR студентка Марина Бутирина.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 2065