Як у Кіровограді біля пантер відкрили сяючий міні-мурал (ФОТО, ВІДЕО)

15.09.2018 09:05
image

В обласному центрі на вулиці Дворцовій  біля будівлі кінотеатру «Зоряний» зі сторони скверу з пантерами кіровоградцям презентували перший в місті люмінесцентний мурал «Королева ночі», створений за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова вчора, 14 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, на заході зібралося кількасот містян. Урочисте відкриття розпочалося із виконання запальних світових хітів від гурту Grand Rose.

image
image
image
«Ми вже відкрили гарне вуличне піаніно на вулиці Дворцовій, а тепер ще і цей прекрасний арт-об’єкт, автором якого є Карина Хван. Я думаю, що молодь вечорами буде тут збиратися, слухати музику і відпочивати», - зазначила виконавчий директор Культурно-мистецького фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко.

Над «Королевою ночі» працювали близько 30 волонтерів, які наносили малюнок на стіну протягом 7 днів, навіть під час дощу.

image
 «Я хочу сказати декілька слів про саму королеву, адже це не просто дівчина. Це королева ночі, тому що вдень вона спить, її не турбує навколишній світ. Тільки після заходу сонця наша королева відкриє очі і змусить кожного, хто тут знаходиться або проходить повз неї, зупинитися, замислитися, помилуватися нею і атмосферою нічного міста», - говорить автор проекту Карина Хван.

За задумом, красуня на малюнку - це 27-річна дівчина, яка символізує нашу Україну. Піддашок, який є на стіні, уособлює все те,  що стоїть поперек горла країні і заважає їй розвиватися: війну, корупцію, кумівство.

image
«Але ми дуже сподіваємося, що колись ця дівчина прокинеться,а за дверима, які огортає руками красуня, знаходиться наше світле майбутнє», - говорить співавтор проекту Дмитро Бабак.

Під вигуки містян прожектори погасли,  «Королева ночі»  відкрила очі  і засяяла. Святковий вечір продовжився під світові хіти від гурту Grand Rose, створюючи романтичну атмосферу.

«Мені дуже подобається цей малюнок. Ми разом з моїми дітьми прийшли подивитися на те, як «Королева ночі» відкриє свої очі і засяє. Гадаю, що авторці цього проекту варто подякувати за таку гарну ідею і, звичайно, волонтерам, адже вони також приклали дуже багато зусиль. Я дуже рада, що у нашому місті такі проекти не лише на папірцях і в задумах, а вже втілюються і дарують гарний настрій всім людям. Мені здається, що ця локація стане одним з найулюбленіших місць нашої молоді для відпочинку», - поділилася враженнями містянка Аліна Крилик.

image
image
image
image
image
image
image
image

Нагадаємо, вчора, 14 вересня, на вулиці Дворцовій відбулася презентація проекту «Вуличне піаніно», втіленого в життя за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова.

Відео - сайт Гречка

Переглядiв: 2811