Як у Кіровограді презентували перший 3D-малюнок (ФОТОРЕПОРТАЖ)

14.09.2017 17:45
image

У обласному центрі біля пам’ятника першому трамваю, що на Дворцовій, відбулася презентація другого проекту-переможця конкурсу грантів від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» сьогодні, 14 вересня. Про це повідомляє DOZOR.

Автор проекту Кирил Солуянов презентував "Фортецю Святої Єлисавети у 3D", яку намалював кіровоградський художник Євген Просянік.

Ефект 3D, відповідно до технології, за якою виготовлений малюнок, відображається на фото, відзнятих на спеціальних позначках на асфальті. Містяни ще під час презентації проекту почали робити знімки. Таким креативним подарунком до Дня міста задоволені.

«Дворцова преображається просто на очах. Спочатку зонтики, а тепер стріт-арт. Просто супер!» - ділиться враженнями містянка Марина Говорухіна.
«Радий, що твір міського живопису тепер є і в Кіровограді! Городяни під час інтернет-голосування вибрали вдалу локацію для 3D-малюнка - біля пам'ятника першому трамваю. Приємно, що цей стріт-арт створили саме наші кіровоградські художники, що хлопці захотіли ось так символічно зобразити витоки історії та розвитку рідного міста. Чим більше давати зелене світло таким ініціативам нашої молоді, тим прогресивніше буде наше місто", - зазначив під час відкриття засновник Культурно- мистецького фонду «Перспектива», громадський діяч Артем Стрижаков.
«За основу малюнка були обрані символи міста – елементи гербу обласного центру та області, фортеця Святої Єлисавети, лелеки. Для мене найголовнішим було обрати для зображення те, що найбільше стосується нашого міста», - каже автор  проекту Кирил Солуянов. 

За словами художника Євгена Просяніка, для створення малюнка використовували сучасні та якісні матеріали німецького виробництва. Майстер пояснює, що за даною технологією, 3D-ефект творіння можна побачити не наживо, а саме на фото.

«Ми працювали над цим малюнком щодня протягом тижня. Звісно, перехожі цікавилися, коли бачили наш творчий процес і дякували за те, що місто змінюється на краще», - додає Євген Просянік. 

Нагадаємо, минулого тижня у Кіровограді біля бібліотеки імені Чижевського відкрили   локацію відпочинку, яка перетворюється на кінотеатр під відкритим небом. Це проект Світлана Приймак, реалізований за грант Фонду Артема Стрижакова "Перспектива".

Як повідомляв DOZOR, завтра, 15 вересня, на вулиці Дворцовій біля "Прімо" відбудеться презентація третього проекту – переможця конкурсу грантів від фонду «Перспектива» під назвою «Політ через століття».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3379