Як у Кіровограді розпочали ткати унікальну карту області (ФОТО, ВІДЕО)

04.01.2018 13:47
image

В обласному художньому музеї розпочалося ткацтво карти Кіровоградської області за участю учнів школи №6 та майстрині ковроткацтва, лауреата обласної премії імені Якова Паученка, члена Національної спілки майстрів України Валентини Добровольської сьогодні, 4 січня. Про це повідомляє DOZOR.

За інформацією, проект підтримується міністерством культури та є довгостроковим. Мета – популяризація  ткацтва.

«Цей проект розпочинається у Кіровоградській області і реалізовується також тут вперше. Паралельно робота ведеться в усіх областях.Проект підтримує уряд. Також на карті України будуть ткати Крим. Вже наступного тижня розпочнуть ткати півострів», - повідомив заступник голови ОДА Сергій Коваленко.
«Тут буде жовтий колір – символ пшениці, синій – колір неба та білий, який символізує чистоту людської душі. Взагалі тут будуть усі кольори. Ініціатором такого проекту є Дар’я Олексієнко з Києва. Тут буде зображений орнамент стародавній, який був започаткований саме в нашій області. Є орнаменти, яким більше тисячі років, інформацію про це підтверджують і науковці», - зазначила майстриня.

За словами Валентини Добровольської, роботу над створенням карти планують завершити до кінця лютого.

«Не можу сказати точно, коли буде завершена робота. Можливо, доведеться працювати вночі. Орнаментально виконати таку роботу дуже складно, в цьому знаються лише мої учні та я. У Києві цю карту з усіх областей об’єднають в єдину карту України. Цю карту планується також повезти на Донбас», - розповіла Добровольска.

Як зазначає Добровольська, вже у наступний четвер, 11 січня,  в госпіталі для ветеранів розпочнеться ткацтво на карті Криму за участі військових.

image
image
image
image
image
image

Переглядiв: 2865