Як у Кіровограді розпочалися «Різдвяні передзвони» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10.01.2019 11:26
image

У Кіровоградській обласній філармонії відбулося відкриття щорічних традиційних вечорів духовної музики «Різдвяні передзвони» вчора, 9 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Захід цьогоріч відкрився втринадцяте. Організатори - Кіровоградська єпархія Української Православної Церкви та обласна філармонія.

«Щиро і сердечно поздоровляю вас із життєдайним святом Різдва Христового! – звернувся на початку заходу митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. – Сьогодні ми зібралися за нашою багатолітньою традицією, щоб не тільки у церквах, а  і тут, у цьому залі, талантом нашого народу прославити Бога і висловити вдячність за Його велику любов. Бажаю, щоб рік, який для нас наступив, став роком благословенним, щоб Господь послав на нашу землю мир, кожному із нас здоров’я і успіх у тому служінні, яке ми виконуємо у житті».
image

Так, у перший день «Різдвяних передзвонів» для кіровоградців виcтупили провідні церковні хори обласного центру, виконавши відомі і дуже рідкісні різдвяні піснеспіви.

«Готувалися ми старанно, довго, більше двох місяців, адже результат залежить від заздалегідь виконаної роботи і вкладеного часу. Ми готували різні цікаві твори, обробки традиційних колядок  сучасних композиторів, - розповідає у коментарі медіапорталу DOZOR  регент хору Спасо-Преображенського собору Іоанна Шемедюк. - Саме дійство «Різдвяні передзвони»  - це можливість ще раз відчути спільну радість і разом прославити Господа у ці різдвяні дні».
image
image
image

Традиційно виступив на заході хор священнослужителів Кафедрального собору, який, нагадаємо, нещодавно заспівав колядки у торговельному центрі «Depot», викликавши справжній фурор. Відео виступу, яке з’явилося у соцмережах, за перший день зібрало тисячі переглядів, репостів.

image
image

Утім, під час заходу співали не тільки артисти. Одну із найулюбленіших колядок українців  - «Добрий вечір тобі, пане господарю» -  під диригуванням священнослужителя Романа Мельника виконали  всі присутні, що ще більше додало святкового настрою.

Родзинкою заходу стало ексклюзивне театралізоване дійство «В очікуванні Різдва». Актори – маленькі вихованці недільної школи Свято-Успенського храму і прихожани.

«Різдво Христове – це свято, яке асоціюється у віруючих людей з радістю, миром, благословенням Божим. Ми живемо у час Нового Завіту, коли віримо і знаємо, що Бог прийшов до своїх людей. А от жителям Старого Завіту, які жили до приходу Месії, доводилося чекати і мріяти, що вони своїми очима побачать Втіленого Бога. Для них Різдво Христове – це подія тисячолітнього очікування.  Тому театралізованим дійством «В очікуванні Різдва» ми вирішили розповісти про життя людей Біблії, які чекали Бога, і що ж саме приніс Божественний Богомладенець у наше життя», - розповів настоятель Свято-Успенського храму, протоієрей Сергій Новак.
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як зазначили організатори, даний різдвяний вечір є тільки початком  циклу «Різдвяні передзвони». Так, у суботу, 12 січня, о 13:00 відбудеться Митрополича ялинка. На святковий захід запрошують дітей з усіх недільних шкіл, храмів міста, дітей з інвалідністю, сиріт та усіх бажаючих. Вся малеча отримає солодкі подарунки.

17 січня о 14:00 пройде концерт «Свято Різдвяної зорі» з рубрики мистецького проекту «Діти для дітей». У цьому заході візьмуть участь хорові колективи музичних шкіл, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

19 січня о 18:30 відбудеться концерт академічної хорової капели «ОРЕЯ» Житомирської обласної філармонії. «ОРЕЯ» є володарем дев’ятьох гран-прі міжнародних фестивалів та конкурсів у Бельгії, Франції, Німеччині, Швейцарії та інших країнах Європи.

Вхід на заходи вільний.

Переглядiв: 1860