Як у Кіровограді рятували саджанці дерев водою з Інгулу (ФОТО)

07.08.2017 13:41
image

Кіровоградські активісти рятували від засухи більше сотні  саджанців на Набережній  у неділю, 6 серпня. Про це у коментарі сайту DOZOR розповіла громадська активістка Надія Паливода.

«Минулої весни там садили алею миру з сорока лип. Крім того, ми з громадою садили близько 80 дерев. Вони розташовані від залізного мосту і до Михайлівської дамби. Комунальні служби поливають свої липи і дерева, які ростуть навколо. Але до деяких саджанців вони не достають і їм не вистачає водовозки. Є дерева, які тільки ми поливаємо. Їх не можна покидати, тому що вони не укорінилися і можуть загинути від такої спеки», – розповідає Надія Паливода.
 «Ми стараємося, хоча б один раз у тиждень ходити туди, переважно на вихідних, збираємо людей і виходимо поливати. Це було простіше, коли річка була повна. Ми набирали воду відром, яке мотузкою опускали у воду. А зараз ми знайшли струмочок, але там дохла риба, вода смердить.  І це так: один дістає десь воду, хтось піднімає на верх, а інші розносять відрами. Цього разу нас зібралося близько десяти чоловік, тому досить оперативно все зробили», – говорить активістка. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2000