Як у Кіровограді відбулося «Свято Білої Квітки» (ФОТО)

02.06.2019 13:01
image

В обласному центрі на подвір’ї Благовіщенського храму відбулося свято благодійності та милосердя «Свято Білої Квітки» сьогодні, 2 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід проводиться більше 20 років поспіль. За словами протоієрея Євгена Назаренка, мета свята – подарувати радість дітям, які обділені увагою. До свята долучилося більше чотирьох сотень дітлахів.

«Свято Білої Квітки» проводиться в нашому місті з 1998 року. Девіз  – «Навчись приносити радість іншим». Мабуть, діти відчувають, що ця радість не показова, а щира. Сьогодні, коли діти співали «Отче наш», над ними з’явилася хмарка, яка захистила їх від спеки. Це також знак Божий, який сприяє проведенню цього заходу. Ми щасливі, коли радіють інші», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR Євгеній Назаренко.
«Цей захід проводиться вже 22 роки, раніше він проходив у Спасо-Преображенському соборі, кілька років поспіль після освячення Благовіщенського собору «Свято Білої Квітки» проводиться на території цього храму. За давньою традицією наша організація привозить для дітей подарунки – кондитерські пакунки. Щороку на цей захід збирається багато дітей, родин, я вважаю це Божим благословенням, адже це свято пов'язує нас з минулими поколіннями, свято добра та милосердя – якостей, які повинні мати люди, незалежно від того, православні вони чи мають іншу віру», - зазначила виконавчий директор громадської організації «Православна просвіта» Антоніна Павловська.

Під час заходу перед присутніми виступили вихованці більшості недільних шкіл міста, а також дитячі хореографічні та хорові колективи. Усіх гостей заходу пригощали солодкою ватою та смачними прохолоджуючими напоями. Крім цього, на подвір’ї храму діяли майстер-класи від бібліотеки імені Маланюка, художньої школи імені О. Осмьоркіна, а також недільних шкіл. Діти мали можливість навчитися виготовляти ляльки-мотанки, орігамі та різноманітні аплікації з паперу.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
«Я є прихожанкою цього храму, тому беру участь у цьому святі. Сьогодні я привела на свято свою молодшу доньку для того, щоб вона розважилася, відчула цю атмосферу. Я думаю, це свято створене для того, щоб навчитися співчувати та допомагати іншим. Інколи допомогти можна навіть порадою або добрим словом, хотілося б, щоб люди це розуміли», - каже  жителька обласного центру Оксана Крамар.

Також на території храму поставили  скриньки для збору коштів, які підуть на благодійність. Усі гроші, зібрані під час свята, спрямують  на допомогу онкохворим дітям, а також на потреби вихованців  інтернату у селі Рівне, що в Новоукраїнському районі.

image
image
image
image
image
Переглядiв: 1742