Як у Кіровограді відзначили 10-річчя галереї Петра Оссовського (ФОТОРЕПОРТАЖ)

19.05.2017 10:05
image

У Кіровограді у відділі обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття експозиції «Мистецька перлина краю» до 10-ти річчя створення галереї вчора, 18 травня. Про це повідомляє DOZOR.

«Річниця галереї приурочена до 92-ї річниці з дня народження Петра Оссовського та Міжнародного Дня музеїв. Він покинув цей світ два роки тому. На заході були присутні поціновувачі мистецтва художника. Експозицію картин митця доповнюють афіші та світлини, які відображають діяльність картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» протягом десяти років», - говорить директор художнього музею Тетяна Ткаченко-Суханова.

У ході заходу фонди музею поповнились цінними подарунками, а саме, ескізом Петра Оссовського до картини «Сини» (1972) від власника галереї «Єлисаветград» Миколи Цуканова, акварельною роботою Олександра Карпушкіна (м. Одеса) «Сонячний день» від одеських художників, яку передав народний художник України, голова одеської обласної організації НСХУ Анатолій Горбенко, та іконою Боговородиці «Єлисаветградська», створеною афонськими майстрами, від настоятеля Благовіщенського храму
Євгенія Назаренка.

«Ми відзначали відразу три свята – річницю галереї, день народження Петра Оссовського та Міжнародний День музеїв. Петро Оссовський - всесвітньо відомий художник. Мені приємно та радісно було завітати до музею, оскільки я освячував цей заклад, зустрічався з художниками та з Петром Павловичем особисто. Він багато років прожив у Кіровограді, це – видатний митець, який дійсно є славою нашої Степової Еллади. Від Благовіщенського собору я передав до музею ікону Божої Матері «Єлисаветградська», створену афонськими майстрами. Хочеться побажати Божого благословення працівникам музею, щоб керівний склад закладу не зупинявся на досягнутому», - зазначив у коментарі сайту DOZOR настоятель Благовіщенського храму Євгеній Назаренко.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 977