Як у Кіровограді вшанували пам’ять жертв Голокосту (ФОТО)

30.01.2018 11:07
image

У Кіровограді у сквері біля міської синагоги відбулося вшанування пам’яті жертв Голокосту сьогодні, 30 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, розпочався захід з поминальної молитви та мітингу-реквієму.

«Ми всі разом з єврейським народом вшановуємо пам’ять жертв Голокосту, найбільшої для цієї нації трагедії. Це сталося не колись у темному середньовіччі, а в цивілізованій Європі. 1 мільйон 600 тисяч євреїв загинуло на території України. Восени 1941 року розпочалося знищення євреїв на території області», - зазначив заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.
«Тоді німці забирали євреїв. Мої дідусь з бабусею прихистили дівчину, в якої забрали батьків. Це було небезпечно, оскільки на всіх стовпах у Кіровограді були розвішані оголошення, що за укриття євреїв загрожує розстріл. Протягом двох років у нас жила ця дівчина, а тоді вирішила поїхати до Одеси, але чекаючи потяг, її побачив поліцейський та наказав піти з ним. Алла, так звали дівчину, повернулася додому наступного дня, і сказала, що її відпустили, але вона повинна залишити місто», - розповіла донька очевидиці трагічних подій 40-х років Тамара Антипова.

Також в ході заходу присутні поклали квіти до пам'ятного каменю, де розстрілювали євреїв. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1571