Як у Кіровоградському художньому музеї пройшла  ювілейна "Ніч музеїв" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

21.05.2017 10:22
image
В обласному центрі у художньому музеї пройшла 10-та "Ніч музеїв" вчора,  20 травня. Про це повідомляє DOZOR.
"Ми приєдналися до "Ночі музеїв" вдесяте. Дуже довго "розкачували" нашу музейну спільноту і вже трохи більше 5-ти років з нами співпрацює краєзнавчий музей,  музеї у районах,  селах. Ми відкриваємо зірок,  багато людей,  які прийшли як відвідувачі, а потім захопилися і почали займатися рукоділлям або співати. Наша "Ніч музеїв" завершується опівночі. Перші роки ми робили все можливе, щоб робити захід до ранку.  У нашому місті це нереально, тому що не усі можуть дозволити від'їхати уночі на таксі,  а громадський транспорт ми вмовили працювати лише до дванадцятої ночі", - говорить директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко-Суханова.
У програмі традиційно виступили хореографічні, вокальні, театральні колективи, а модельне агенство "Style models" провело декілька показів одягу. Увагу городян привернув театральний показ уривку із вистави Михайла Старицького "По-модньому", який презентували студенти Центру естетичного виховання «Натхнення». Опісля нову концертну програму презентував муніципальний хор Юрія Любовича.
 
На вулиці перед художнім музеєм діяв ярмарок сувенірів. Також усі охочі могли заспівати у "Вільному мікрофоні", тому чу центрі міста лунали популярні пісні у виконанні кіровоградців. 
 
В окремих залах музею проводили різні майтер-класи,  зокрема, з килимарства,  малювання, створення паперових іграшок, плетіння волося, візажу тощо.
 
"Кожного року я просто приходила,  просто дивитися.  Цього разу Тетяна Ткаченко запросила  мене провести цей захід. Якщо люди на вулиці під дощем стояли слухали музику,  то, думаю, захід вдався.  Як мені сьогодні написали, протягом дня це свято відвідало близько 9000 людей", - розповіла співорганізатор та ведуча заходу Катерина Рисленко. 
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1236