Як у кіровоградському музеї пройшла музично-історична ніч (ФОТОРЕПОРТАЖ)  

14.05.2017 09:30

image

У Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї провели "Зіркову ніч у краєзнавчому музеї" вчора, 13 травня. Про це повідомляє DOZOR.

Розпочали захід декілька колективів з дитячих музичних шкіл міста. Також був презентований колектив військово-історичного клубу "172 піхотний полк", який займається відтворенням амуніції та подій Першої та Другої світової війни.

"Якщо займатися реконструкцією, поневолі стаєш реставратором, істориком, швачкою. Тому, я вважаю, що займатися реконструкцією дуже цікаво молоді, це перспективне направлення для розвитку. Ми знаходимо багато приладдя у різних селах, на аукціонах і втілюємо у життя певні історичні події, наприклад, початок війни 22 червня 1941 року", - розповів член військово-історичного клубу Вадим Левтор.

Як повідомила заступник директора музею Світлана Колесник, цього року темою для ночі музеїв були "Невідомі сторінки історії", тому у окремих виставкових залах музею проводилися бесіди про життя Леся Курбаса та про традиції, пов'язані з українськими хустками.

«Підготували програму для різних вікових категорії. Провели історичну бесіду "Лесь Курбас та Микола Садовський: соратники чи конкуренти?" і розширили експозицію зали про українську революцію. А у залі природи  - для дітей організована розважальна програма з аніматором, призами», - зазначила Колесник.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1432