Як у Кропивницькому пройшов відкритий чемпіонат області з легкої атлетики (ФОТОРЕПОРТАЖ)

04.09.2022 22:48

В обласному центрі на стадіоні «Зірка» пройшов відкритий чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2005 року і молодших сьогодні, 4 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, у змаганнях взяли участь спортсмени з низки куточків Кіровоградщини, а також Полтавської, Запорізької, Черкаської областей та Дніпра.

Учасники змагалися у бігу на 100, 200, 400, 800, 1500 м, у бігу на 400 метрів з бар’єрамми, стрибках у висоту та довжину, метанні спису та штовханні ядра.

До відкриття змагань долучилися головний суддя змагань, суддя національної категорії Павло Армашов, організатор змагань, суддя національної категорії Наталія Абраменко, ветеран спорту, суддя національної категорії Володимир Політовський та виконуючий обов’язки начальника управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА Андрій Щетина.

Організаторка змагань Наталія Абраменко зазначає: легкоатлети з низки областей України звертаються з проханням про проведення в нашому місті чемпіонату України. До того ж, для представників багатьох областей, де змагання неможливо зараз проводити, це чудова нагода проявити свої сили.

«Змагання на стадіоні «Зірка» не проводилися два роки – тут проводилася реконструкція. Цьогоріч роботи завершилися і для проведення майбутнього чемпіонату України ми організували чемпіонат області для відбору збірної команди області на ЧУ серед дорослих юнаків та молодших за віком.  Сьогодні тут брали участь спортсмени з Дніпра, Запоріжжя, Кропивницького, Кременчука, Знам’янки, Кропивницького району. Настрій чудовий, оскільки все склалося з погодними умовами, багато областей просять про те, щоб ми проводили тут чемпіонат України, сюди зручно добиратися. Зараз ми проводимо своєрідну інспекцію щодо того, чого нам бракує для проведення змагань такого високого рівня», - Наталія Абраменко.

Тренер із Запоріжжя Артур Союнов прибув до Кропивницького з командою, у складі якої 7 легкоатлетів. Він констатує: змагання нині дуже важливі для його вихованців.

«Ситуація у Запоріжжі напружена. На тренування вихованців це, безумовно, впливає негативно. Щоразу після сигналу «Повітряна тривога» ми спускаємося в укриття, дітей необхідно берегти, для них навіть сирени – це морально важко. До того ж, неможливо спланувати графік тренувань так, щоб вони пройшли повноцінно та безпечно. Нас надихають такі змагання, дітям необхідні такі виступи, зараз скасували чемпіонати України для спортсменів цієї вікової категорії, тому ми їздимо до інших областей. На сьогоднішніх змаганнях Запоріжжя представляє 7 легкоатлетів», - розповів Артур Союнов, майстер спорту з легкої атлетики, тренер – представник команди з Запоріжжя.

Заслужений тренер України Вадим Приймак, який тренує легкоатлетів в ДЮСШ ім. М. П Іванова в Олександрівці, привіз одну з найбільших команд, у складі якої 26 легкоатлетів.

«Настрій у спортсменів чудовий. Діти чекали на змагання та готувалися до них. Воєнний стан, тривоги негативно впливають на тренування. Вони все розуміють. Але ми продовжуємо тренуватися, готуватися до нових змагань. Далі за планом – чемпіонат України серед дорослих у Луцьку, 16-17 вересня теж пройде командний чемпіонат України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮШОР 2007 р.н. та молодше в Івано-Франківську», - поділився Вадим Приймак.

Переглядiв: 1413