Як у Кропивницькому проголосувати на виборах тим, хто захворів або має підозру на COVID-19

14.10.2020 07:00

Жителі обласного центру, які захворіли напередодні або у день виборів міського голови, зможуть проголосувати вдома або у спеціальній кабіні на території дільниці. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

«На території дільниць проводитимуть температурний скринінг тим, хто заходитиме до приміщення для голосування. Якщо у особи у день виборів зафіксували високу температуру, то на кожній дільниці має бути окремий прохід, який веде до кабінки, де вона зможе проголосувати. Наскільки це буде забезпечено – побачимо», - розповіла Зоя Лебідь.

За інформацією, необхідно мати з собою захисну маску та ручку. У разі, якщо особа почуває себе погано заздалегідь, заяву про голосування вдома необхідно подати до територіальної виборчої комісії до 23 жовтня включно. Заяву можна написати у довільній формі, а також прикріпити до неї медичну довідку. Комісія у засобах захисту приїде у день виборів та надасть можливість проголосувати.

Переглядiв: 1001