Як у Кропивницькому стартував міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО)

26.08.2020 18:48
image

В обласному центрі розпочався ХІІ Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом" сьогодні, 26 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, фестиваль  "Об’єднаймо дітей мистецтвом", який проходить за підтримки  Культурно-мистецького фонду "Перспектива", заснованого громадським діячем Артемом Стрижаковим,  є наймасштабнішим некомерційним фестивалем в Україні. Цьогоріч через карантинні обмеження він проходить дистанційно. Стартував фестиваль з вокального конкурсу.

За словами виконавчого директора Фонду Олександри Ткаченко, попри карантин, на фестиваль зареєструвалося більше 3 тисяч учасників. Цьогоріч фестиваль поповнився і учасниками з 10 країн світу – Польщі, Румунії, Молдови, Індії, Канади, Сербії, Кувейту, Азербайджану, Білорусі та України.

«Сьогодні у нас був конкурс з вокалу – виступали вокальні ансамблі та вокалісти. Цьогоріч оцінювати учасників складніше, адже діти знаходяться в різних умовах: у когось є можливість професійної зйомки, а хтось робив це фактично в домашніх умовах. Але ми не обмежували жодним чином по тому, де проводиться зйомка виступів, і зробили максимально рівні умови для усіх учасників. Головне – таланти, голоси, а також вдало підібраний репертуар для виступів», - каже Олександра Ткаченко.
image

Ще однією відмінністю, яка прослідковується під час фестивалю – широка географія учасників.  Це відзначили усі члени журі. До його складу увійшли знані вокалісти - соліст Кіровоградської обласної філармонії Олексій Козачинський,  , художній керівник народного колективу студії вокального мистецтва «Антарес» Олена Дороганич, відоме подружжя оперних співаків Анастасія та Олександр Безай, керівник вокального колективу «Барвінок», співачка Наталія Камінська.

image
image
image
image
image
image
image
«Зазвичай у нас багато учасників з Кропивницького. Але цьогоріч наших міських колективів не так багато, а більшість учасників – з усієї України та Польщі. А взагалі у нас цього року у фестивалі беруть участь учасники з 10 країн світу», - зазначила Ткаченко.

Вже завтра, 27 серпня, стартуватиме хореографічний конкурс. Традиційно почесним членом журі став легендарний хореограф Григорій Чапкіс. 

image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1234