Як у Кропивницькому святкували День тата (ФОТО)

15.09.2019 16:09
image

В обласному центрі в мікрорайоні Новомиколаївка в парку імені Крючкова відбулося святкування Дня батька сьогодні, 15 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, вже другий рік поспіль у третю неділю вересня Кіровоградська єпархія Української Православної Церкви організовує справжнє свято для татусів. Світова практика має більше 20 дат, коли святкується День тата. В Україні це свято відзначають у червні, але влітку дітлахи на канікулах, тому у храмі святкування проводиться у третю неділю вересня.

«День тата – це архіважливе свято тому, що воно говорить про повернення тата у свою сім’ю. На сьогоднішній день, на жаль, більшість дітей росте без батьків. І в той же час у тих сім’ях, де є батьки, їхня присутність носить лише фізичний характер, тобто додому з роботи приходить тіло, яке емоційно не має зв’язку зі своєю дружиною та дітьми.  І цей проект сприяє тому, щоб татусів повернути у сім’ю як і фізично, так і емоційно. Адже бути татом треба вчитися, потрібно себе змушувати до відповідальності. Наш храм - сімейний, ходить багато діточок, тому ми маємо дуже нагальну потребу у святкуванні Дня тата. Важливо вийти з ізоляції своєї сім’ї, поділитися проблемами з іншими татами, знайти рішення цих проблем», - розповідає організатор свята,  священик Сергій Новак.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
«Чомусь поняття «тато» асоціюється у всіх із прізвищем, генетикою і в кращому випадку із матеріальним забезпеченням дитини. Тато, який має всі ці компоненти, в більшості випадків думає, що це нормально. Але то є лише мінімум, який повинен зробити чоловік. Особливість цього свята полягає у тому, що воно дає можливість ще раз оцінити і глянути на своє батьківство: яке воно, якому балу відповідає, можливо, треба рости?  Протягом року ми проводили тренінги по батьківству, де вчилися бути татами. Також у нас відкрився клуб для татусів, який буде займатися реабілітацією батьківства у сім’ї. До клубу можуть долучитися батьки, які мають бажання стати хорошими, відповідальними, ефективними», - зауважує організатор заходу.

До свята долучились більше двох сотень людей. Дорослі та діти завітали із різних куточків міста. На заході була представлена фото-виставка "Відповідальний тато". Під час святкового концерту,  присвяченого татусям, співали пісні, показували театральні вистави, проводили конкурси для татусів та дітей та презентували відеоролики про важливість батьківства.

«Для мене, як для батька, День тата – це чудове свято. Питання батьківства та материнства дуже важливі та завжди актуальні, як і проблеми з відношенням батьків та дітей. Батьківство – це в першу чергу відповідальність. Ми живемо у час розвинутих інформаційних технологій, коли велика боротьба розгортається за нашу увагу, яку завжди відволікає Інтернет, телебачення, соціальні мережі, реклама. І ми забуваємо про найголовніше – наші відносини у родинах між батьками та дітьми. Такі свята дуже потрібні тому, що можна почути важливі речі та згадати про те, що нашим дітям потрібно приділяти більше уваги, бути для них прикладом. Взагалі пам’ятати про цінність любові та взаємоповаги у родині», - каже тато трьох доньок Андрій Толубець.

Після концерту всі присутні мали можливість почастувати козацьку кашу, морозиво, солодку вату, чай та глінтвейн.

Також на території парку були розгорнуті різні розважальні локації - працював батут, проводилося шоу мильних бульбашок, вікторини, майстер-клас - фейсарт, всі присутні могли пограти у настільні ігри та взяти участь у сімейному квесті.

«Ми вперше на такому святі. Дуже гарне, яскраве, приємне свято, яке об’єднує усю родину. Такі заходи символічні, як для батьків, так і для дітей. Батьки повинні виховувати своїх дітей у повазі до старших, любові до Бога, щоб діти росли здоровими, веселими і працьовитими. Обов’язково прийдемо на свято в наступному році», - поділилася враженнями учасниця заходу Вікторія.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Антоніна Шаповалова

Переглядiв: 3175