Як у Кропивницькому триває реконструкція насосних станцій магістрального водогону

06.10.2020 07:04
image

У чотирьох містах Кіровоградщини розпочали реконструкцію насосних станцій магістрального водогону «Дніпро-Кіровоград». Про хід робіт під час прес-конференції розповіла директор ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Валентина Давидчук сьогодні, 6 жовтня, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, вчора спочатку вимкнули водопостачання у мікрорайоні Новомиколаївка, а також у верхній частині центру Кропивницького. У центрі та на Кущівці вода ще є. Відомо, що водопостачання не вимикатимуть у селищі Гірничому та Арнаутово, однак можуть бути перебої.

«Сьогоднішнє відключення водопостачання пов’язане з проведенням встановлення обладнання та арматури на насосних станціях у містах Світловодськ, Олександрія, Знам’янка. Це ті роботи, які без повного відключення виконати неможливо, тому що ми вожу отримуємо зі Світловодська по водогону протяжністю 120 кілометрів. Тобто якщо у Світловодську виконуються такі роботи, то Кропивницький також не може отримувати воду», - пояснила Давидчук.

За словами директора водоканалу, частина робіт вже виконана.

«Замінені мережі по місту Кропивницькому - два основних водогони діаметром 400 – 500 міліметрів, водогін «Холодних ключів» протяжністю 18 кілометрів та замінений каналізаційний колектор. Зараз проводяться роботи по реконструкції водопровідних насосних станцій а також насосних станцій водовідведення. По місту Кропивницькому вже зроблена реконструкція водопровідних насосних станцій по вулиці Васнєцова, Полтавській і в районі «Сигмент». У цій насосній станції вже повністю працює обладнання та введено в експлуатацію. Проводяться роботи по монтажу обладнання насосної станції зони 2А – у 101-му мікрорайоні», - розповіла Валентина Давидчук.

Графік підвезення води можна переглянути за посиланням.

Переглядiв: 2469